ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ιερισσός βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και απέχει μόλις 100 χλμ. απο τη Θεσσαλονίκη.

Αποτελεί μια όμορφη και σύγχρονα δομημένη παραλιακή κωμόπολη, με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.  Αποτελεί το διοικητικό κέντρο του νέου δήμου Αριστοτέλη.

Παρά το γεγονός ότι η Άκανθος φημιζόταν για το κρασί της, οι νεότεροι Ιερισσιώτες ασχολούνται με την αλιεία, τη ναυπηγική, το εμπόριο, την κατασκευή έργων στο Άγιο Όρος και τον τουρισμό. Χαρακτηρίζονται μάλιστα σαν σπουδαίοι καραβομαραγκοί, συνεχίζοντας ένα παμπάλαιο επάγγελμα που περνάει ατόφιο και γνήσιο από γενιά σε γενιά. Τα καρνάγια Ιερισσού είναι από τα παλιότερα
στην Ελλάδα,με μεγάλους καραβομαραγκούς.

Στο κέντρο της κωμόπολης πρόσφατα άρχισε να κατασκευάζεται το Κέντρο Αγιορείτικης Κληρονομιάς που φιλοδοξεί να φιλοξενεί, προς τέρψη των επισκεπτών του (και κυρίως των γυναικών που αδυνατούν να παραβιάσουν το άβατον), αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας μεγάλης αξίας, που σήμερα φυλάσσονται επιμελώς από τους πατέρες της μοναστικής πολιτείας.

Η παραλία απλώνεται μπροστά της σε μήκος 11 χλμ. με καταγάλανα καθαρά νερά και προσφέρει ατελείωτες καλοκαιρινές στιγμές στους παραθεριστές της.